Basic Computer MCQs For NTS, PPSC, FPSC

Basic Computer MCQs For NTS for the preparation of all entry exams. Here we provide Basic Computer MCQs For NTS. All these Basic Computer MCQs For NTS provided in MCQs format.

After reading this post check your score with online test of Computer Basic Online Test MCQs for preparation of NTS Test, Entry Test, PPSC Test, FPSC Test etc.

Basic Computer MCQs For NTS

For Basic Computer MCQs For NTS preparation. You simply prepare the given below test. To check the Basic Computer MCQs For NTS.

1. How many menus has a calculator in the windows

A. Three
B. Five
C. Four
D. Two

View Answer

Answer: Option A

2. The communication protocol that drives the internet and therefore most Lan’s use is called

A. Point-to-point
B. TCP/IP
C. SNA
D. None of these

View Answer

Answer: Option C

3. The hardware parts are

A. Firmware components
B. Physical components
C. Logical components
D. All of these

View Answer

Answer: Option B

4. The registers used for any mathematical and logical operations are

A. Address or segment registers
B. Accumulators registers
C. Stack control registers
D. Instruction pointer registers

View Answer

Answer: Option B

5. Which of the following basic action is performed with the help of mouse in the word’s environment

A. Double click
B. Drag and point
C. Single click
D. All of these

View Answer

Answer: Option D

6. Dot-matrix is a type of

A. Printer
B. Disk
C. Tape
D. Bus

View Answer

Answer: Option A

7. CPU is an example of

A. Software
B. A program
C. An output unit
D. Hardware

View Answer

Answer: Option D

8. A combination of 4 bit is called

A. Byte
B. Nibble
C. Gega Byte
D. Mega byte

View Answer

Answer: Option B

9. Which of the following tab is not present in the control panel program in the start menu

A. Web
B. Index
C. Search
D. Contents

View Answer

Answer: Option A

10. Propagation of signals across a communication medium is called

A. Signaling
B. Simplex
C. Half duplex
D. Full duplex

View Answer

Answer: Option A

One comment

  1. best quiz for job test, thanks

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.