Computer MCQs From Basic To Advance Set 3

Basic Computer MCQs With Answers Set 3 for preparation of Entry Test. Here we provide Basic To Advance Computer Science MCQs Set 3. All these Basic Computer MCQs With Answers, Quiz Questions provided in MCQs format. Simply prepare your self for reading the question thoroughly. To see answer for each question simply click on the “View Answer” button.

We also recommend you Computer MCQs From Basic To Advance Set 2 for test preparation.

Basic Computer MCQs With Answers Set 3

Basic Computer MCQs With Answers Set 3 for preparation of Entry Test. You simply prepare the given below test. To check your knowledge about Computer. For Answers simply click on the answer button and follow us on Facebook.

Read Also [Access Short Questions Answers MCQs Set 3]

After thoroughly read and prepare your self for the quiz simply take given below quiz to check your knowledge and score about Computer Science MCQs Quiz.

1. Junk e-mail is also called_________?

A. Spool
B. Sniffer Script
C. Spam
D. Spoof

View Answer

Answer: Option C

2. Which statement describe “Hackers”?

A. Break into other people’s computers
B. People who are allergic to computers
C. May legally break into computers as long as they do not do any damage
D. All have the same motive

View Answer

Answer: Option A

3. What type of computers are client computers (most of the time) in a client-server system?

A. Microcomputer
B. PDA
C. Mini-computer
D. Mainframe

View Answer

Answer: Option A

4. A computer cannot ‘boot’ if it does not have the__________?

A. Compiler
B. Loader
C. Assembler
D. Operating System

View Answer

Answer: Option D

5. The amount of vertical space between lines of text in a document is called___________?

A. Double-Space
B. Single Space
C. Vertical Spacing
D. Line Spacing

View Answer

Answer: Option D

6. Example of non-numeric data is_________?

A. Bank Balance
B. Examination Score
C. Employee Address
D. All of these

View Answer

Answer: Option C

7. What is embedded system?

A. The programme which is the permanent part of the computer
B. The programme which arrives by being wrapped in box.
C. The computer and software system that control the machine
D. The computer which is the part of a larger system or machine

View Answer

Answer: Option D

8. First page of Website is termed as__________?

A. Index
B. JAVA Script
C. Bookmark
D. Homepage

View Answer

Answer: Option D

9. When a file is saved for the first time?

A. It only needs a name if it is not going to be printed
B. It must be given a name to identify it
C. A copy is automatically printed
D. It does not need a name

View Answer

Answer: Option B

10. Where are data and programme stored when the processor uses them?

A. Programme memory
B. Secondary memory
C. Main memory
D. Disk memory

View Answer

Answer: Option C

11. __________represents raw facts, where-as__________is data made meaningful?

A. Data, information
B. Records, bytes
C. Information, reporting
D. Information, bits

View Answer

Answer: Option A

12. What characteristic of read-only memory (ROM) makes it useful?

A. ROM information can be easily updated.
B. Data in ROM is non-volatile, that is, it remains there even without electrical power.
C. ROM chips are easily swapped between different brands of computers.
D. ROM provides very large amounts of inexpensive data storage.

View Answer

Answer: Option B

13. What do you call the programs that are used to find out possible faults and their causes?

A. Diagnostic Software
B. Boot Diskettes
C. Cookies
D. Operating System Extensions

View Answer

Answer: Option A

14. Which programming languages are classified as low level languages?

A. Prolog
B. BASIC, COBOL, Fortran
C. Assembly languages
D. C, C++

View Answer

Answer: Option C

15. Which of the following is not anti- viruses software?

A. Kaspersky
B. Oracle
C. McAfee
D. Avira

View Answer

Answer: Option B

16. What does DMA stand for?

A. Direct Memory Access
B. Distinct Memory Access
C. Direct Memory Allocation
D. Direct Module Access

View Answer

Answer: Option A

17. Which of the following is a storage device?

A. Floppy Disk
B. Tape
C. Hard Disk
D. All of the above

View Answer

Answer: Option D

18. When did John Napier develop logarithm?

A. 1614
B. 1416
C. 1804
D. 1641

View Answer

Answer: Option A

19. MIS is designed to provide information needed for effective decision making by?

A. Consumers
B. Managers
C. Workers
D. Foremen

View Answer

Answer: Option B

20. ASCII stands for__________?

A. American Stable Code for International Interchange
B. American Standard Case for Institutional Interchange
C. American Standard Code for Information Interchange
D. American Standard Code for Interchange Information

View Answer

Answer: Option C

Now you have read all the question carefully. To check your knowledge about above provided questions simply Start Quiz to check your score.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.