Computer MCQs From Basic To Advance Set 2

Computer Science MCQs From Basic To Advance Set 2 for preparation of Entry Test. Here we provide Basic To Advance Computer Science MCQs Set 2. All these Computer MCQs From Basic To Advance, Quiz Questions provided in MCQs format. Simply prepare your self for reading the question thoroughly. To see answer for each question simply click on the “View Answer” button.

We also recommend you Computer MCQs From Basic To Advance Set 1 for test preparation.

Computer Science MCQs From Basic To Advance Set 2

Computer Science MCQs From Basic To Advance Set 2 for preparation of Entry Test. You simply prepare the given below test. To check your knowledge about Computer. For Answers simply click on the answer button and follow us on Facebook.

Read Also [Population of Pakistan MCQs Quiz Questions]

After thoroughly read and prepare your self for the quiz simply take given below quiz to check your knowledge and score about Computer Science MCQs Quiz.

1. WAN stands for_____________?

A. Wireless Area Network
B. Wide Array Net
C. Wap Area Network
D. Wide Area Network

View Answer

Answer: Option D

2. What is the main difference between a mainframe and a super computer?

A. Supercomputers are focused to execute few programs as fast as possible while mainframe uses its power to execute as many programs concurrently
B. Supercomputers are focused to execute as many programs as possible while mainframe uses its power to execute few programs as fast as possible.
C. Super computer is much larger than mainframe computers
D. Super computers are much smaller than mainframe computers

View Answer

Answer: Option A

3. _________ is called the father of modern digital computer?

A. J.H Muller
B. Blaise Pascal
C. Allen Turing
D. Charles Babbage

View Answer

Answer: Option C

4. Who is the father of Computer science?

A. Allen Turing
B. Charles Babbage
C. Simur Cray
D. Augusta Adaming

View Answer

Answer: Option A

5. A CPU contains___________?

A. a control unit and an arithmetic logic unit
B. an arithmetic logic unit and a card reader
C. a card reader and a printing device
D. an analytical engine and a control unit

View Answer

Answer: Option A

6. Which of the following controls the process of interaction between the user and the operating system?

A. Screen saver
B. User interface
C. Language translator
D. Platform

View Answer

Answer: Option B

7. The first computers were programmed using___________?

A. Source code
B. Object code
C. Machine language
D. Assembly language

View Answer

Answer: Option C

8. __________is a combination of hardware and software that facilitates the sharing of information between computing devices.

A. Expansion board
B. Digital device
C. Peripheral
D. Network

View Answer

Answer: Option D

9. Coded entries which are used to gain access to a computer system are called__________?

A. Code words
B. Entry codes
C. Security commands
D. Passwords

View Answer

Answer: Option D

10. Which of the following statements is true about Minicomputer and Microcomputer?

A. Minicomputer works faster than Microcomputer
B. The speeds of both these computers cannot be compared with the speed of advanced
C. Speed of both the computers is the same
D. Microcomputer works faster than Minicomputer

View Answer

Answer: Option A

11. You can organize files by storing them in__________?

A. Archives
B. Indexes
C. Folders
D. Lists

View Answer

Answer: Option C

12. What type of resource is most likely to be a shared common resource in a computer Network?

A. Keyboards
B. Floppy disk drives
C. Speakers
D. Printers

View Answer

Answer: Option D

13. Which device is required for the Internet connection?

A. CD Drive
B. Modem
C. NIC Card
D. Joystick

View Answer

Answer: Option B

14. What is a light pen?

A. Optical output device
B. Electronic input device
C. Optical input device
D. A Mechanical Input device

View Answer

Answer: Option C

15. UNIVAC is___________?

A. Unique Automatic Computer
B. Universal Automatic Computer
C. Unvalued Automatic Computer
D. Universal Array Computer

View Answer

Answer: Option B

16. The capacity of 3.5 inch floppy disk was__________?

A. 1.44 MB
B. 1.40 GB
C. 1.40 MB
D. 1.44 GB

View Answer

Answer: Option A

17. MICR stands for_________?

A. Magnetic Ink Cases Reader
B. Magnetic Ink Code Reader
C. Magnetic Ink Character Reader
D. None

View Answer

Answer: Option C

18. EBCDIC stands for__________?

A. Extended Binary Coded Decimal Interchange Code
B. Extended Bit Code Decimal Interchange Code
C. Extended Binary Case Decimal Interchange Code
D. Extended Bit Case Decimal Interchange Code

View Answer

Answer: Option A

19. Which of the following is a part of the Central Processing Unit?

A. Arithmetic & Logic unit
B. Mouse
C. Keyboard
D. Printer

View Answer

Answer: Option A

20. CAD stands for_________?

A. Computer application in design
B. Computer Analogue Design
C. Computer Aided Design
D. Computer Algorithm for Design

View Answer

Answer: Option C

Now you have read all the question carefully. To check your knowledge about above provided questions simply Start Quiz to check your score.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.