Islamiat General knowledge MCQs Solved Questions NTS PPSC

Islamiat General knowledge MCQs for the preparation of all entry exams. Here we provide Islamiat General knowledge MCQs. All these Islamiat General knowledge MCQs provided in MCQs format.

After reading this post check your score with online test of Islamic General Knowledge Questions Online Test for preparation of NTS Test, Entry Test, PPSC Test, FPSC Test etc. Follow us on Facebook

Read Also [General Knowledge Quiz Online Test]

Islamiat General knowledge MCQs

For Islamiat General knowledge MCQs preparation. You simply prepare the given below test. To check the Islamiat General knowledge MCQs.

1. The shortest Surah in the Holy Quran is

A. Surah An-Nisa
B. Surah Al-Kauthar
C. Surah Al-Ahzab
D. Surah Al-Baqarah

View Answer

Answer: Option B

2. The name of the first Kalimah is

A. Kalima Tauheed
B. Kalima Tayyabah
C. Kalima Tamjeed
D. Kalima Shahadat

View Answer

Answer: Option B

3. The longest Surah in the Holy Quran is

A. Surah An-Nisa
B. Surah Al-Falaq
C. Surah Al Imran
D. Surah Al-Baqarah

View Answer

Answer: Option D

4. The first Surah in the Holy Quran is

A. Surah Al-Fatihah
B. Surah Al-Imran
C. Surah Al-Ikhlas
D. Surah Al-Baqarah

View Answer

Answer: Option A

5. The name of the sixth Kalimah is

A. Kalimah Tamjeed
B. Kalimah Tauheed
C. Kalimah Shahadat
D. Kalimah Radd-i-Kufar

View Answer

Answer: Option D

6. The only Surah of the Holy Quran which is not started with “Bismillah” is

A. Surah Al-Jinn
B. Surah Al-Taubah
C. Surah Al-Ahzab
D. None of these

View Answer

Answer: Option B

7. The name of the fourth Kalimah is

A. Kalimah Shahadat
B. Kalimah Istighfar
C. Kalimah Tauheed
D. Kalimah Tayyabah

View Answer

Answer: Option C

8. The total number of Makki Surahs are

A. 92
B. 80
C. 88
D. 86

View Answer

Answer: Option D

9. The name of the fifth Kalimah is

A. Kalimah Tamjeed
B. Kalimah Istighfar
C. Kalimah Shahdat
D. Kalimah Tauheed

View Answer

Answer: Option B

10. The duty of Hazrat Israfeel is

A. To blow the trumpet on the Day of Judement
B. Incharge of protection and also to bring rains
C. Incharge of taking the life of living creatures
D. None of these

View Answer

Answer: Option A

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.