Computer MCQs From Basic To Advance Set 4

Basic Computer MCQs With Answers Set 4 for preparation of Entry Test. Here we provide Most Repeated Computer MCQs. All these Basic Computer MCQs With Answers, Quiz Questions provided in MCQs format. Simply prepare your self for reading the question thoroughly. To see answer for each question simply click on the “View Answer” button.

We also recommend you Computer MCQs From Basic To Advance Set 3 for test preparation.

Most Repeated Computer MCQs

Most Repeated Computer MCQs for preparation of Entry Test. You simply prepare the given below test. To check your knowledge about Computer. For Answers simply click on the answer button and follow us on Facebook.

Read Also [MS Excel Questions MCQs Quiz Set 4]

After thoroughly read and prepare your self for the quiz simply take given below quiz to check your knowledge and score about Computer Science MCQs Quiz.

1. Which of the following is first generation of computer?

A. ICL-2900
B. IBM-1401
C. EDSAC
D. CDC-1604

View Answer

Answer: Option C

2. IBM 1401 is_________?

A. First Generation Computer
B. Second Generation Computer
C. Third Generation Computer
D. Fourth Generation Computer

View Answer

Answer: Option B

3. Chief component of first generation computer was__________?

A. Integrated Circuits
B. Vacuum Tubes and Valves
C. Transistors
D. None of these

View Answer

Answer: Option B

4. Second Generation computers were developed during___________?

A. 1970 to 1990
B. 1965 to 1970
C. 1949 to 1955
D. 1956 to 1965

View Answer

Answer: Option D

5. The computer size was very large in__________?

A. First Generation
B. Second Generation
C. Third Generation
D. Fourth Generation

View Answer

Answer: Option A

6. Microprocessors as switching devices are for ___________generation computers?

A. First Generation
B. Second Generation
C. Third Generation
D. Fourth Generation

View Answer

Answer: Option D

7. Which of the following devices can be sued to directly image printed text?

A. OCR
B. OMR
C. MICR
D. All of these

View Answer

Answer: Option A

8. The output quality of a printer is measured by____________?

A. Dot per inch
B. Dot per sq. inch
C. Dots printed per unit time
D. All of these

View Answer

Answer: Option A

9. In analogue computer_____________?

A. Input is first converted to digital form
B. Output is displayed in digital form
C. Input is never converted to digital form
D. All of these

View Answer

Answer: Option C

10. In latest generation computers, the instructions are executed___________?

A. Sequentially only
B. Parallel only
C. Both sequentially and parallel
D. All of these

View Answer

Answer: Option C

11. Who designed the first electronics computer – ENIAC?

A. Van-Neumann
B. Joseph M. Jacquard
C. J. Presper Eckert and John W Mauchly
D. All of these

View Answer

Answer: Option C

12. Who invented the high level language “C”?

A. Niklaus Writh
B. Donald Kunth
C. Seymour Papert
D. Dennis M. Ritchie

View Answer

Answer: Option D

13. Personnel who design, program, operate and maintain computer equipment refers to__________?

A. Peopleware
B. Programmer
C. Console-operator
D. System Analyst

View Answer

Answer: Option A

14. Human beings are referred to as Homosapinens, which device is called Sillico Sapiens?

A. Hardware
B. Robot
C. Monitor
D. Computer

View Answer

Answer: Option D

15. An error in software or hardware is called a bug. What is the alternative computer jargon for it?

A. Slug
B. Squid
C. Glitch
D. Leech

View Answer

Answer: Option C

16. Modern Computer are very reliable but they are not___________?

A. Infallible
B. Fast
C. Cheap
D. Powerful

View Answer

Answer: Option A

17. Personal computers use a number of chips mounted on a main circuit board. What is the common name for such boards?

A. Father board
B. Daughter board
C. Motherboard
D. Breadboard

View Answer

Answer: Option C

18. What is meant by a dedicated computer?

A. Which uses one kind of software
B. Which is assigned one and only one task
C. Which is meant for application software
D. Which is used by one person only

View Answer

Answer: Option A

19. The system unit of a personal computer typically contains all of the following except:

A. Microprocessor
B. Modem
C. Disk controller
D. Serial interface

View Answer

Answer: Option B

20. A computer program that converts an entire program into machine language is called a/an

A. Interpreter
B. Simulator
C. Commander
D. Compiler

View Answer

Answer: Option D

Now you have read all the question carefully. To check your knowledge about above provided questions simply Start Quiz to check your score.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.